Vakantiehoeve Hanneken Tas wordt uitgebaat door Jan en Veer, samen met hun dochter en schoonzoon Nele en Dave. Naast de vakantiehoeve dragen ze samen de zorg voor het moderne landbouwbedrijf, met melkkoeien en varkens.

Hun twee andere kinderen, Bieke en Stef, zijn landschapsarchitect en verwarmingsinstallateur en helpen mee waar ze kunnen. Veer en Jan zijn de trotse grootouders van Mien en Kaat.

Enkele jaren geleden groeide het idee om het bedrijf uit te breiden met een gastenverblijf.
De oorspronkelijke boerderij is omgebouwd tot 3 sfeervolle vakantiewoningen.

Gasten zijn in overleg welkom om een kijkje te nemen op de boerderij. Ook is het mogelijk om mee te helpen met het melken. Bij kinderen is vooral een ritje op de tractor, koeien uit de wei halen, helpen melken en kalfjes voederen heel populair.

Tip: neem je eigen laarzen en overal mee!

 

 

Hannekentashoeve

Op de plaats waar we vandaag de Hannekentashoeve terugvinden, woonde begin 14e eeuw Jan Meertens, bijgenaamd Jan Tas. Het gehuchtje kreeg zijn naam en die bleef in de volksmond behouden. Reeds in geschriften en cijnsboeken uit 1642 wordt verwezen naar een “huys ende hof of een heyveld geleghen op den visschenhoevel bij Hanneken Tas”. De oorspronkelijke hoeve is verschillende generaties lang in de familie overgegaan, enerzijds door vererving anderzijds door verkoop.

Volgens de oude kaarten van de Vissenheuvel woonden hier in 1895 Cornelis Costermans en Anna Cornelia Backx. Later kwam de hoeve in eigendom van Petrus Franciscus Koninckx en Adriana Stuyts. De naam van hun zoon Joseph staat nog steeds in één van de oude balken van de schuur gekerfd.
Zij verkochten de hoeve aan Jan Van Loenhout, wiens vrouw Elisabeth een zus was van Adriana Stuyts. Hij kocht de hoeve voor zijn dochter Adriana (Jonne) Van Loenhout en haar man Piet Loos. Hun dochter Elisa trouwde in 1946 met Aloïs Van Hees.

In 1985 nemen Veer en Jan het bedrijf over en breiden ze uit met een varkensstal. Vandaag is de Hannekentashoeve een gemengd landbouwbedrijf, met melkkoeien en varkens. Sinds 2011 wordt het bedrijf gerund door een Landbouwvennootschap, waar ook dochter en schoonzoon Nele en Dave deel van uit maken.

Groepsfoto

foto: vlnr - Dave, Veer, Jan, Nele, Mien, Bieke en Stef